soszek81, tylko tarcze i jarzma potrzebujesz zmienić. Cała reszta pasuje. Chociaż nie jestem pewien osłony tarczy. Gratuluję zdecydowania. Będziesz Pan zadowolony
czujnik sprzęgła
Zwiń
X
-
czujnik sprzęgła
Witam koledzy.Jestem po montażu manetki tempomatu.Zakodowałem sterownik od silnika i kierownicy-poprawnie.Jednak ani kontrolki tempomatu nie widzę,ani tempomatu nie mogę włączyć.W ASO zdiagnozowali,że może to być wina niesprawnego czujnika sprzęgła,lub przewodu łączącego.Co wy na to?Kolega skanerem sprawdzał mi czujniki i ten od sprzęgła pokazywał na przemian ,,on'' i ,,off''-przy wciśniętym pedale.A manetki w ogóle nie widzi komputer wcale. :?:
I pytanie również brzmi,gdzie jest ten czujnik,jak się do niego dobrać,jak wygląda?Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
-
-
Ktory rok auta? Octavie prze 06 rokiem nie mialy kabelka ze sterownika kierownicy do silnika. Tempomat wkodowany w sterowniku kierownicy i w silniku?
Przy stale wcisnietym pedale sprzegla status czujnika zmienia sie miedzy on<->off? To wtedy jest cos nie tak.
Czujnik znajduje sie przy pedale sprzegla.
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Może ktoś orientuje się jak zdemontować pedał sprzęgła,czy są jakieś niuansy,lub niespodzianki?
Wg.moich obserwacji,czujnik sprzęgła może być uwalony i muszę go odszukać.
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 21:34 ]
No to problem z głowy...Faktycznie,czujnik sprzęgła jest przy pompie sprzęgła-tam go znalazłem.Zdemontowałem aku i podstawę,patrzę,a tu pod pompą leży wtyczka.Włożyłem w gniazdo,złożyłem i tempomat hula 8)
Podczas przekładki silnika w ASO :| ,zapomnieli wetknąć wtyk w właściwe miejsce...Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Komentarz
-
Komentarz