czujnik sprzęgła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SklepMartec_pl
    Drive
    • 2013
    • 46

czujnik sprzęgła

soszek81, tylko tarcze i jarzma potrzebujesz zmienić. Cała reszta pasuje. Chociaż nie jestem pewien osłony tarczy. Gratuluję zdecydowania. Będziesz Pan zadowolony
    www.sklepmartec.pl - sklep motoryzacyjny.
  • boogoo
    Ambiente
    • 2012
    • 239

czujnik sprzęgła

Witam koledzy.Jestem po montażu manetki tempomatu.Zakodowałem sterownik od silnika i kierownicy-poprawnie.Jednak ani kontrolki tempomatu nie widzę,ani tempomatu nie mogę włączyć.W ASO zdiagnozowali,że może to być wina niesprawnego czujnika sprzęgła,lub przewodu łączącego.Co wy na to?Kolega skanerem sprawdzał mi czujniki i ten od sprzęgła pokazywał na przemian ,,on'' i ,,off''-przy wciśniętym pedale.A manetki w ogóle nie widzi komputer wcale. :?:
    I pytanie również brzmi,gdzie jest ten czujnik,jak się do niego dobrać,jak wygląda?
    Następna będzie panamera....????
    Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...

Komentarz

• Kicer
      Ambiente
      • 2011
      • 217

Ktory rok auta? Octavie prze 06 rokiem nie mialy kabelka ze sterownika kierownicy do silnika. Tempomat wkodowany w sterowniku kierownicy i w silniku?
      Przy stale wcisnietym pedale sprzegla status czujnika zmienia sie miedzy on<->off? To wtedy jest cos nie tak.
      Czujnik znajduje sie przy pedale sprzegla.

Pozdrawiam MArcin
      Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...

Komentarz

• boogoo
        Ambiente
        • 2012
        • 239

Rok modelowy 2008,wersja z Maxidot. Multifunkcja chodzi bez kodowania.Oba sterowniki zakodowane. Właśnie muszę sprawdzić ten czujnik sprzęgła,ale jak dobrać się do niego?

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

Jesli mnie pamiec nie myli - to od komory silnika pod serwem , za akumulatorem - taka organoleptyka zeby sie tam dostac

Komentarz

• boogoo
            Ambiente
            • 2012
            • 239

Może ktoś orientuje się jak zdemontować pedał sprzęgła,czy są jakieś niuansy,lub niespodzianki?
            Wg.moich obserwacji,czujnik sprzęgła może być uwalony i muszę go odszukać.

[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 21:34 ]
            No to problem z głowy...Faktycznie,czujnik sprzęgła jest przy pompie sprzęgła-tam go znalazłem.Zdemontowałem aku i podstawę,patrzę,a tu pod pompą leży wtyczka.Włożyłem w gniazdo,złożyłem i tempomat hula 8)
            Podczas przekładki silnika w ASO :| ,zapomnieli wetknąć wtyk w właściwe miejsce...

Komentarz

Pracuję...