soszek81, tylko tarcze i jarzma potrzebujesz zmienić. Cała reszta pasuje. Chociaż nie jestem pewien osłony tarczy. Gratuluję zdecydowania. Będziesz Pan zadowolony
Witam koledzy.Jestem po montażu manetki tempomatu.Zakodowałem sterownik od silnika i kierownicy-poprawnie.Jednak ani kontrolki tempomatu nie widzę,ani tempomatu nie mogę włączyć.W ASO zdiagnozowali,że może to być wina niesprawnego czujnika sprzęgła,lub przewodu łączącego.Co wy na to?Kolega skanerem sprawdzał mi czujniki i ten od sprzęgła pokazywał na przemian ,,on'' i ,,off''-przy wciśniętym pedale.A manetki w ogóle nie widzi komputer wcale. :?:
I pytanie również brzmi,gdzie jest ten czujnik,jak się do niego dobrać,jak wygląda?
Następna będzie panamera....????
Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...
Ktory rok auta? Octavie prze 06 rokiem nie mialy kabelka ze sterownika kierownicy do silnika. Tempomat wkodowany w sterowniku kierownicy i w silniku?
Przy stale wcisnietym pedale sprzegla status czujnika zmienia sie miedzy on<->off? To wtedy jest cos nie tak.
Czujnik znajduje sie przy pedale sprzegla.
Pozdrawiam MArcin
Skoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Rok modelowy 2008,wersja z Maxidot. Multifunkcja chodzi bez kodowania.Oba sterowniki zakodowane. Właśnie muszę sprawdzić ten czujnik sprzęgła,ale jak dobrać się do niego?
Może ktoś orientuje się jak zdemontować pedał sprzęgła,czy są jakieś niuansy,lub niespodzianki?
Wg.moich obserwacji,czujnik sprzęgła może być uwalony i muszę go odszukać.
[ Dodano: Pon 27 Lut, 12 21:34 ]
No to problem z głowy...Faktycznie,czujnik sprzęgła jest przy pompie sprzęgła-tam go znalazłem.Zdemontowałem aku i podstawę,patrzę,a tu pod pompą leży wtyczka.Włożyłem w gniazdo,złożyłem i tempomat hula 8)
Podczas przekładki silnika w ASO :| ,zapomnieli wetknąć wtyk w właściwe miejsce...
Komentarz